FiLBooks - Karaköy'de Turkuaz Bir Fil

En Fotojenik Fil,


Karaköy'ün dar sokaklarından birinde,kendi köşesini kapmış filimiz. Üçüncü dalga kahve mekanları arasında şimdiden kendi payına düşen ünü de almış görünüyor. A'dan Z'ye her yönüyle de hakediyor bana kalırsa.


Adından da anlaşılacağı üzere,kitaplar da burayı tamamlayıcı özelliğe sahip. Özellikle fotoğraf ve fotoğrafçılık üzerine kitaplar bulunuyor. Kahve eşliğinde kitap okuma seansı için ideal mekan olma özelliğine sahip anlayacağınız.:) Siz, bir duvarı kaplayan kitaplığı incelerken, kahveniz de hemen yan tarafınız da hazırlanmış oluyor.

Dekorasyondan da bahsetmeden de geçemeyeceğim. Mekanda kullanılan tema renk -mavinin en güzel tonlarından olan- Tiffany mavisi insanın içini açıyor. Kafelerle özdeşleşen bir renk olması önemlidir. İşte burada da aynı şekilde,dekorasyonda benimsetilmiş. Mavi aşığı biri olarak özellikle buna bayıldım diyebilirim.:)
Dışarıdaki ve içerideki oturma alanları ile misafirlerine seçenekleri sunmuş oluyor. Şu sıralar buraya yolunuz düşerse, dışarıdaki masaları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Gölge ve serin bir konumda olduğundan daha da keyifli oluyor oturması.:)
Sahipleri Cemre ve Faik Ali Yeşil kardeşler,logoya fil seçimi yaparak da,ayrıca değişik ve canlı bir tarz katmışlar mekanlarına. 
FiLBooks,2 kattan oluşuyor,içeriye girdiğiniz andan itibaren rengin ve konseptin büyüsü sizi sarıp sarmalıyor adeta. Üst katı ise çalışma ve okuma alanı olarak tercih edilebilecek rahatlıkta,sakinlikte. Bir de şansınız varsa (boş bulabilirseniz), üst kattaki karşılıklı konulmuş 2 salıncakta okuma ve sohbet keyfi yapabilirsiniz.
Ayrıca bol bol fotoğraf çekebileceğiniz, fotoğraf açısından malzemesi bol bir yer.:)
Menü ise lezzetli atıştırmalık,tatlı-tuzlu yiyecekler ve yine çeşitli sıcak-soğuk içeceklerden oluşturulmuş. Diğer kahvecilere göre çeşitlerin zengin olması çok güzel.
Ben ve arkadaşım önce, domatesli ve peynirli tostunu sonrasında ise latte ve frappesini denedik. Sonuç olarak tercihlerimizden de çok memnun kaldık.

Bunlar dışında fiyatlar biraz pahalı gelebilir, ama sunum ve lezzet açısından istenileni karşıladığı için tadını çıkarmanızı tavsiye ederim.
Kahve ve kitabın yanı sıra düzenledikleri workshoplarla da ziyaretçilerine iyi vakit geçirmelerini sağlıyorlar.
Çalışanlarının ilgili,güler yüzlü olması ile de bütünlüğünü tamamlıyor yeni keşfimiz.
Saatlerce vakit geçirebileceğiniz,kafanızı dinleyebileceğiniz keyifli ve huzur dolu bir mekan olmuş Karaköy'e.
Tüm bunlardan dolayı gidilip,görülmeyi hakeden bir FiLBooks var karşımızda. İlk fırsatta buraya bir şans verin,uğrayın.:)
Mutlu haftalar,burada olmanın keyfine varın.
(Son bir not,siz de bez çanta sevenlerden iseniz FiLBooks'a gitmişken bunlara bakmanızı tavsiye ederim. Yazıları ve renkleri birbirinden güzel. Fiyatları da 15 TL.)
İletişim adresleri: Instagram
Web Sitesi
Twitter
Facebook

Yorumlar

Popüler Yayınlar